HR hoort toch ver achter de curve aan te lopen?

grafzerk Bestaan er innovatieve beheerders? Het klinkt mij als een contradictio in terminis in de oren. Beheer is het managen van de status quo en staat haaks op het zoeken naar nieuwe evenwichten. Dus waarom is er zo’n drukte in de blogosfeer over de resultaten van een onderzoek, uitgevoerd door Robert Half onder 200 HR directeuren in de UK? Waarbij met name deze resultaten de nodige rimpelingen veroorzaken:

70% of HR directors do not believe that social media is an effective hiring tool while 63% think it is unlikely that profiles on networking sites will replace CVs in the future

Wat een verrassing… De gemiddelde HR directeur loopt jaren achter op ongeveer elke innovatie binnen (online) recruitment, dus waarom zou het verbazingwekkend zijn als de impact van social media nog niet is geland bij deze professie? Het is eerder een bevestiging dat HR haar rol als beheerder serieus neemt. Waarbij natuurlijk kan worden opgemerkt dat een beheerfunctie vrijwel altijd de perfecte kandidaat voor outsourcing is. Maar dat is een totaal andere discussie.

from Recruitment Matters http://recruitmentmatters.nl/2012/03/22/hr-hoort-toch-ver-achter-de-curve-aan-te-lopen/

Advertenties

Over Sander van Lingen
De invloed van sociale media doet mij elke dag weer verbazen en daarom voer ik momenteel onderzoek uit naar "Het effect van sociale media op HRM"

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: