Mijn achtergrond

Mijn naam is Sander van Lingen, geboren op 25 juli, dus een leeuw uit het jaar 1981.

JEUGD
Ik ben opgegroeid in Puttershoek, een klein dorp (het dorp van Kees Verkerk) ten zuiden van Rotterdam, waar mijn zusje en ik zijn opgevoed door onze vader. Juist door het opgroeien in een gezin met zijn drieën hebben we tot op de dag van vandaag een zeer hechte band met elkaar. Naast mijn familie koester ik de vriendschap met hen, die ik heb leren kennen in de zandbak van de peuterspeelzaal, met wie ik ben opgegroeid en wie ik tot op heden beschouw als mijn beste vrienden.

ONDERWIJS
Aangezien ik niet geboren ben met een talenknobbel, ben ik van jongs af aan goed in de beta-vakken. Zo ben ik na de HAVO ook doorgestroomd naar de HTS, waar ik Hogere Infomatica Opleiding heb gestudeerd op de Hogeschool van Rotterdam.

HOGESCHOOL ROTTERDAM
Tijdens deze opleiding ben ik samen met een collega student een eigen software bedrijf gestart, waar wij ook samen met LOF zijn afgestudeerd op een van de opdrachten voor ons bedrijf.

ERASMUS UNIVERSITEIT
Door de activiteiten voor de eigen onderneming heb ik ervaren dat de economische kennis en punt van aandacht was en om die reden ben ik gestart met de opleiding IT & Ecomics aan de Erasmus Universtiteit.

ERVARING
Als docent heb ik om leren gaan met verschillende mensen met verschillende achtergronden en opleidingsniveaus. Het mooie van het vak is dat mensen daadwerkelijk vooruitgang boeken en je hen kan helpen zich te ontwikkelen.

Met het opstarten en runnen van een eigen onderneming komt er veel op je af. In deze periode heb ik te veel geleerd om hier te beschrijven, dus vraag me hiernaar als we elkaar ontmoeten! Er gaat veel tijd in, maar het geeft ook zo’n kick en energie, kortom een geweldige ervaring..

Uiteindelijk ben ik benaderd door Connexys, mijn huidige werkgever, producent van online recruitment oplossingen. Hier ben ik als projectleider aan de slag gegaan op (her)implementatie projecten bij mooie grote organisaties. HR Processen in kaart brengen, workflows realiseren om het werkproces te ondersteunen en management te voorzien van KPI’s. De vacaturesite (frontend) in lijn brengen met de inrichting van de recruitment applicatie (backend) en koppelingen realiseren met derde partijen. Kortom proces verbeteringen doorvoeren. >> details

Op dit moment houd ik me bezig met de realisatie van een ‘Service community’, om zo op een andere manier de klant te informeren & te betrekken bij de organisatie. Door mijn enthousiastme mag ik met Connexys en NUwerk meedenken over de ontwikkelingen binnen en de veranderingen door social media.

ONDERZOEK
Tijdens mijn HBO studie werd ik direct geconfronteerd met de opkomst van het internet. Zo ontstonden er vele nieuwe mogelijkheden en stond de ontwikkeling van websites en webwinkels in de kinderschoenen. Er verscheen een nieuwe manier van communiceren via e-mail, iets wat momenteel niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven.

Inmiddels zie ik vergelijkbare ontwikkelingen ontstaan, maar nu door de komst van sociale media. Opnieuw lijkt de manier van communiceren te veranderen en ik ben benieuwd wat de impact van deze sociale media zal zijn.

Aangezien ik momenteel werkzaam ben in de wereld van HRM en de nieuwe manier van communiceren mij fascineert doe ik onderzoek naar:

“Wat is het effect van sociale media op HRM?”

Dit onderzoek voer ik uit onder begeleiding van dr. Matthew W. Guah professor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor het volgen & updates van mijn onderzoek >> klik hier

Advertenties
%d bloggers liken dit: